категорії: блоґ-запис

ТВ-канали знайшли спосіб транслювати російський телепродукт

теґи: Комітет теле етики

Не дивлячись на заборону російської кіно-теле продукції та вимог громадськості, українські телеканали продовжують транслювати ворожу тв – продукцію – зазначає один з координаторів громадського руху "Комітет теле етики" Руденко Артем

На початку червня в Україні потрапили під заборону більшість російських фільмів і серіалів з набуттям чинності законом "Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного теле-радіо простору України".

Таким чином офіційно вступила в дію норма щодо неможливості трансляції на телеекранах України фільмів виробництва держави-агресора – РФ, створених після 1 січня 2014 року.

Держкіно скасувала 207 прокатних посвідчень, при цьому заборонили лише 162 назви фільмів і серіалів, тому що деякі з них були оформлені кількома прокатними посвідченнями на різних правовласників.

Цією можливістю скористувалися більшість українських телеканалів: зазначаючи, що "стрічка спільного виробництва", вони продовжують транслювати російські тв – агітпродукти.

Аналіз українського теле-простору активістами громадської ініціативної групи «Комітет теле етики» показав, що така «прогалина» в законодавстві дозволяє не зважати на згаданий вище закон наступним телеканалам: ICTV, Новий канал, СТБ, Інтер, Ентер фільм К2, НТН, Україна, Індиго, НЛО. Наявність у цьому списку такої кількості каналів, серед яких половина – лідери вітчизняного телеефіру, викликає у громадськості занепокоєння.

Громадськості важко розібратися хто взагалі щось робить для вирішення цієї проблеми, адже в інтерв’ю керівники держструктур розводять руками посилаючись на межі своєї компетенції і рамки законів:

Голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко:"...це не зовсім наша компетенція, а скоріше Держкіно. Ну або самих власників каналів..."

Голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко заявив, що під заборони згідно із законом щодо захисту інформаційного телерадіопростору України не підпадають фільми й серіали, вироблені у копродукції з Україною...

Час минає, а українське телебачення продовжує зомбувати наших громадян російською агітпродукцією!

За таких умов, Громадська ініціативна група "Комітет теле етики" вважає за необхідне вжити негайних заходів щодо фільтрації ворожого контенту на українських телеекранах.